04_KAP KK_Krajský akční plán 2 - září 2020

 Dokument Krajský akční plán 2 (KAP 2) vznikl v rámci projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Karlovarského kraje (KAP KK). Tvorbě dokumentu předcházela analytická fáze, v rámci níž vznikla Analýza potřeb v území 2, která popisuje současnou situaci středního a vyššího odborného školství v regionu včetně definovaných potřeb. 

V analytické fázi jsme čerpali ze strategických dokumentů kraje i ČR a z jednání pracovních minitýmů a platforem. Na analytickou fázi navázala prioritizační fáze, v rámci níž jsme definované potřeby seřadili dle důležitosti a naléhavosti. Pořadí potřeb jsme stanovovali na základě názoru členů Pracovní skupiny Vzdělávání KK v jednotlivých pracovních minitýmech (doplněných o ředitele škol a další odborníky) a zástupců KÚ Karlovarského kraje prostřednictvím vedoucích pracovníků OŠMT. V případě totožného pořadí dvou potřeb jsme větší váhu přiložili názoru kraje. Potřeby jsme následně zařadili do tří prioritních skupin (A, B, C), přičemž jsme přihlíželi i k dotazníkovému šetření na školách a ke strategickým dokumentům Karlovarského kraje a ČR.

Poslední fází krajského akčního plánování bylo definování vzdělávacích cílů včetně činností, které budou vytyčené cíle naplňovat. Předmětem tohoto dokumentu je představení naplánovaných cílů.

Více zde.

Komentáře