Zápis a prezentace z 11. setkání PM2 (18.2.2021)

 



Jako první prezentovala aktivity CzechInvestu na podporu intervence Bc. Kateřina Maružánová, CzechInvest Karlovy Vary. Czechinvest přispívá k propojování škol a firem, nové možnosti spolupráce  např. při zapojení do kreativního průmyslu nebo do spolupráce s firmou BMV. Podpora spolupráce s výchovnými a kariérními poradci. Více viz prezentace.

Naplňování cílů KAP 2 v oblasti Podpory polytechnického vzdělávání a matematické gramotnosti - monitoring realizace jednotlivých aktivit od zástupců škol představila Ing. Štěpánka Makoňová, odborná řešitelka KAP KK. Některé cíle jsou průběžně naplňovány, jiné bohužel nelze naplnit kvůli opatřením Covid 19. Malá technická univerzita on-line nefunguje. Budeme se postupně spojovat se zástupci škol v KK a zjišťovat naplnění cílů stanovených v KAP 2. Více viz prezentace.

Aktivity IKAP II., především Podporu polytechniky na ZŠ, které naplňují cíle KAP představila Ing. Lenka Mansfeldová z Krajské hospodářské komory Karlovarského Kraje. Popsala zkušenosti s řemeslnými workshopy pro ZŠ on-line, podělila se s informacemi o tvorbě a využití videí z firem a škol, zkušeností z projektu duálního vzdělávání a předvedla ukázku webového nástroje podporujícího kariérní poradenství a finanční gramotnost. Více viz prezentace.

Tipy na vzdělávací aktivity a online akce podporující polytechnické vzdělávání a matematickou gramotnost, např. jak na on-line exkurze, mikrolearning – dlouhodobé vzdělávací akce, průmysl 4.0, webináře a zajímavé vzdělávací zdroje představila Ing. Štěpánka Makoňová, odborná řešitelka KAP KK. Byly diskutovány tipy na online vzdělávací akce, které pomohou naplnit cíle KAP 2. Více viz prezentace.

V rámci odborné diskuse byly představeny informace o blogu KK (KAP KK), na který budou průběžně umísťovány dokumenty z projektu, případně zajímavé novinky. Dále byly diskutovány možnosti on-line mikrolearningů – podpora doplnění znalostí žáků z matematiky, které jsou potřeba při výuce odborných předmětů na SOŠ a SOU. Návrh – uspořádat on-line setkání vyučujících matematiky ze ZŠ a vyučujících odborných předmětů ze SOU a SOŠ s cílem identifikovat znalosti, které chybí žákům ZŠ při přechodu na SŠ.

Prezentace Bc. Kateřina Maružánová, CzechInvest Karlovy Vary








Prezentace Ing. Štěpánka Makoňová, KAP KK - Naplňování cílů KAP 2 




Prezentace Ing. Lenka Mansfeldová, Krajská hospodářská komora Karlovarského Kraje






Prezentace Ing. Štěpánka Makoňová, KAP KK – Tipy na vzdělávací aktivity a online akce

















Komentáře