Dokumenty a zápis z 8. setkání pracovního minitýmu č. 1 (9. 10. 2019)

 




Obsah jednání

Tematický název setkání pracovního minitýmu: Projednání a diskuze k návrhu Prioritizace potřeb 2

1. Setkání zahájila hlavní manažerka projektu Eva Saligerová, přivítala účastníky a informovala o aktuálním dění v projektu KAP KK v kontextu kraje a aktivit OŠMT.

2. Richard Veleta informoval účastníky o smyslu pracovního setkání a hlavním cíli, jímž je projednání návrhu Prioritizace potřeb 2, jako hlavního výchozího materiálu pro tvorbu KAP 2. Na dokumentu Prioritizace potřeb 1 z roku 2016 připomněl účastníkům strukturu tohoto dokumentu, jeho členění na cíle kategorie A, B, C. Dále připomněl strukturu dokumentu KAP na příkladu KAP 1 z roku 2017 s tím, že dnešní pracovní minitým se pohybuje na úrovni obecných cílů, které budou v období prosince 2019 rozpracovány do dílčích cílů, jednotlivých činností, kritérií atd. Dále informoval účastníky, že v následujícím období proběhne prioritizační schůzka i vedením OŠMT KK a dalším procesu schvalování na úrovni Pracovní skupiny Vzdělávání v KK a Regionální stálé konference KK.

3. V další části R. Veleta postupně probíral jednotlivé potřeby v pořadí, jak byly uvedeny v podkladové tabulce, uvedl krátké vysvětlení a argumentaci a otevřel prostor pro diskusi. Nejprve se účastníci věnovali intervenci Rozvoj kariérového poradenství. Zde zazněl návrh na úpravu formulací cíle, který byl týmem KAP přijat: Bylo navrženo spojení dvou potřeb do jedné: „Zlepšit materiálně technické vybavení škol pro poskytování kariérového poradenství“ a „Vytvoření zázemí na školách pro poskytování individuálního a skupinového kariérového poradenství“. Účastníci se dohodli na výsledné formulaci: „Zlepšit materiálně technické zázemí škol pro poskytování individuálního i skupinového kariérového poradenství“. Tato úprava se promítne do formulace Krajského akčního plánu 2. Poté každý z účastníků poté provedl prioritizaci do svého podkladu a odevzdal týmu KAP.

4. Richard Veleta v následující části provedl účastníky identifikovanými potřebami v intervenci Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě. Zde nezazněl návrh na změnu. Následně každý z účastníků provedl prioritizaci do svého podkladu a odevzdal týmu KAP.

5. R. Veleta závěrem připomněl facebookový profil projektu KAP KK a www stránky projektu P-KAP s příklady inspirativní praxe.
6. V závěru R. Veleta a E. Saligerová poděkovali účastníkům za spolupráci na prioritizaci.

Přílohy:

Komentáře