Zápis z 1. pracovního setkání minitýmu č. 3 (30. 8. 2016)


 

Obsah: 

1. Mgr. Eva Saligerová, hlavní manažerka projektu KAP KK, zahájila setkání uvítáním účastníků, v prezentaci uvedla základní informace o projektu a představila realizační tým.

2. Mgr. Markéta Adamcová informovala účastníky o roli minitýmu v projektu a o tom, že výstupy minitýmu budou zapracovány do Analýzy potřeb v území a posléze do dokumentu KAP KK. Prostřednictvím prezentace Mgr. Adamcová představila výsledky dotazníkového šetření provedeného NÚV na SŠ a VOŠ v Karlovarském kraji a uvedla základní aspekty odborného vzdělávání (formy odborného vzdělávání, legislativa, některé výstupy projektu Pospolu jako inspirace ke zkvalitnění odborného vzdělávání na školách KK).

3. Po krátké přestávce se přítomní členové minitýmu podle předem připraveného rozpisu rozdělili do tří skupin (sk. A technické obory, sk. B služby, sk. C ostatní) a vybrali jednoho zástupce, který vedli diskuzi. Členové se snažili pojmenovat základní problémy odborného vzdělávání na území Karlovarského kraje a závěry zapisovali je do předem připraveného pracovního listu. 

4. Zástupce z každé skupiny před ostatními odprezentoval skupinové zjištění. Shrnutí výstupů je uvedeno v příloze k zápisu.


5. Mgr. Adamcová shrnula závěry jednotlivých skupin a definovala oblasti, ve kterých se skupiny shodly/neshodly. Informovala účastníky o termínu dalšího setkání, který byl stanoven na 12. 9. 2016 a společně s Mgr. Saligerovou poděkovala přítomným za účast, rozloučila se a tím ukončila setkání minitýmu.



Komentáře