Zápis a prezentace se 12. setkání pracovního minitýmu č. 2 (4. 11. 2021)

 



Hlavním tématem setkání bylo naplňování cílů KAP 2 v oblasti Podpory polytechnického vzdělávání a matematické gramotnosti. Nejprve jsme měli možnost navštívit 3D laboratoř CAT - Centrum Aplikovaných Technologií v Gymnáziu Sokolov. Zaměstnanci školy nám představili ukázku virtuální reality a práci s HABTIKOU. Dále jsme měli možnost vidět práci  s programovatelným šicím strojem. Pak jsme navštívili Robotickou laboratoř CAT - Centrum Aplikovaných Technologií a měli možnost vidět ukázku práce s robotickou stavebnicí LEGO MINDSTORM EV 3.

V další části jsme společně diskutovali naplňování cílů KAP 2 v oblasti Podpory polytechnického vzdělávání a matematické gramotnosti, provedli jsme monitoring realizace jednotlivých aktivit od zástupců škol a společnou SWOT analýzu pod vedením Hany Čihákové, věcné manažerky projektu KAP KK. 
V další části jsme projednávali nové pojetí intervencí, které je dostupné na webu NPI ČR nebo na blogu projektu KAP KK - Matematická gramotnost a Podpora polytechnického vzdělávání.

Dále byli účastníci seznámeni s aktivitami MŠMT a NPI s dopadem na rozvoj matematické gramotnosti a polytechniky a s aktivitami KVC Sokolov. Více informací najdete v přiložených prezentacích.

V závěru setkání proběhla odborná diskuse na téma, jak naplnit dosud nenaplněná kritéria a činnosti KAP 2.


Přílohy: 

Komentáře