Zápis a prezentace z 14. setkání pracovního minitýmu č. 5 (21. 10. 2021)


Obsah: 

V první části setkání proběhla diskuse a sdílení o aktivitách a akcích na školách a zapojených institucích. Většina těchto aktivit naplňuje KAP 2 v oblasti inkluze. 

R. Veleta průběžně informoval o novinkách v oblasti inkluze, zejména:

  • Z projektu P-KAP jsou k dispozici nově zpracovaná pojetí intervence Podpora inkluze

  • R. Veleta velmi doporučil komunitu na facebooku s názvem: Inkluze v praxi jako významný zdroj informací a kontaktů. 

  • 19. 10. proběhla online konference S asistenty k lepší škole, kterou pořádal Člověk v tísni. KAP KK připravuje rešerši a recenzi akce.

  • V říjnu zveřejnila ČŠI publikaci Přístupy k náročnému chování dětí a žáků ve školách a školských zařízeních a možnosti jeho řešení. KAP KK připravuje rešerši. 

  • Zásadní informace: Chystá se významná finanční podpora škol, ve kterých je větší procentuální zastoupení žáků z problematického prostředí, a to v rámci Národního plánu obnovy 2022-2026. R. Veleta informoval o základním finančním a věcném rámci a zaměření. Je zcela jisté, že mezi 400 vytipovanými školami bude i několik ZŠ a SŠ z Karlovarského kraje. 

Podrobnosti v powerpointové prezentaci R. Velety

V závěru pozval R. Veleta účastníky minitýmu na příští setkání, které je plánováno na leden nebo únor a bude posledním v rámci projektu KAP 2. Dále pozval přítomné na projektový blog a facebook KAP KK. Na blogu projektu jsou k dispozici rovněž veškeré materiály a prezentace.


Přílohy: Powerpointová prezentace R. Veleta


 

Komentáře