Souhrn informací o podpoře pro pedagogy a asistenty pedagoga z Ukrajiny

 



 

Vážené kolegyně a kolegové, sdílíme informace o podpoře pro pedagogy a asistenty pedagoga z Ukrajiny od MAS Sokolovsko o.p.s.

1) Organizace "Člověk v tísni" spustila online kurz českého jazyka pro ukrajinské asistenty. Více informací lze nalézt zde nebo zde, samotný kurz je možné začít studovat zde.

2) V rámci projektu "Začni učit" je zveřejněn nový web s přehledem informací pro pedagogy z Ukrajiny, kteří chtějí v ČR začít pracovat ve školství (postup nostrifikace diplomu, přehled kurzů pro asistenty pedagoga, hledání, práce, kurzy českého jazyka, začátky v české škole). 

3) V rámci "Začni učit" je možné také přihlašování k online podpoře nástupu ukrajinských učitelek do českého školství (lekce českého jazyka, konzultace specifik českého školství, konzultace při hledání práce ve škole, konzultace a pomoc s nostrifikací či získáváním pedagogické kvalifikace, podpora v začátcích v české škole, pomoc se začleňováním do kolektivu českých učitelů). Veškerá podpora jje možná fyzicky v Praze i online. Komunikovat lze v libovolném jazyce – českém, ukrajinském i anglickém.

Odkaz na registraci



Komentáře