CHARTA PROJEKTU STŘEDNÍ ČLÁNEK PODPORY Programové období 2021-2027

 


Dle Charty projektu Střední článek podpory je téměř 900 milionů vyčleněno na realizaci projektu Střední článek podpory. Střední  článek  představuje  doplnění vzdělávacího systému  o  zásadní  strukturní  prvek  podpory v institucionální  oblasti,   který   se   prostřednictvím   procesů   a   znalosti   prostředí   zasadí o profesionalizaci vedení škol i výkonu role zřizovatelů, efektivního nastavení vzdělávací soustavy, vytváření rovných podmínek  pro  vzdělávání  a  v  důsledku  tak  přispěje  k naplňování  cílů  Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2030+ a zvyšování kvality vzdělávání v ČR. 

Centrální tým SČ zajistí plošnou  metodickou  podporu  škol  a  jejich  zřizovatelů  v nepedagogické  oblasti,  nastaví  systém komunikace mezi MŠMT a školami a zajistí metodické vedení členů týmu a koordinaci aktivit včetně řízení projektu. 

Regionální SČ se zaměří na podporu zřizovatelů a managementu škol v oblasti řízení organizace a koordinaci podpory v oblasti řízení pedagogického procesu zejména ve spolupráci s ČŠI a NPI ČR. 

Podpora škol a jejich zřizovatelů tak bude realizována oběma způsoby, jak formou centrální, tak formou individuální či skupinovou, podle potřeb jednotlivých škol či skupin škol a zřizovatelů s cílem zajistit efektivní naplňování cílů podpory.


Komentáře