Dvě konference zaměřené na digitální vzdělávání


Konference EDUCA

KDY A KDE: 9. října 2023 v Liberci

Doporučujeme:

Ondřej Neumajer – Na cestě digitálního vzdělávání: Jak jsem se opět mýlil
Zaměříme se na aktuální trendy digitálního vzdělávání, které ovlivňují globální vzdělávací prostředí, i ty, které mají dopady a projevy v českých školách. Budeme se věnovat i umělé inteligenci a perspektivám a horizontům digitálního vzdělávání.

Jan Musil – Stavba mostu: Jdeme ve vzdělávání a požadavcích moderního průmyslu stejnou cestou?
Budeme se zabývat otázkou, jestli trendy ve vzdělávání odpovídají potřebám moderního průmyslu a jaké znalosti a dovednosti jsou důležité pro úspěšné zapojení do práce. Otevřeme diskuzi o odklonu od vzdělávání zaměřeného na znalosti uložené v paměti směrem k práci s daty, digitalizaci a umělé inteligenci.


Všechny informace o akci naleznete na našem webu.


Škola jako místo setkávání

KDY A KDE: 4. října 2023 v Praze

Doporučujeme:

Kamil Kopecký – Česká škola a umělá inteligence (výsledky výzkumu)
Představíme vám výsledky národního výzkumu věnovaného využívání nástrojů umělé inteligence ve vzdělávání, především v základních a středních školách. Dozvíte se například, jaké jsou názory českých učitelů na umělou inteligenci ve školství nebo se kterými nástroji AI již učitelé pracují.

Eva Nečasová, Pavel Hodál – Jak mění AI školní výuku a na co se máme připravit (diskuzní panel)
Podíváme se na to, co přináší do vzdělávání online aplikace ChatGPT, jak umělá inteligence promění české školy, roli učitele i podobu vzdělávání. Budeme se bavit o tom, co v této oblasti nejvíce potřebují žáci, učitelé a ředitelé.

Komentáře